Létrejött a fajtamentő csoport

Svájci havasi kutya fajtamentés

Tel.: +36-30/886-8187
E-mail: svajcifajtamentes@gmail.com

Svájci Havasi Kutyák Magyarországi Egyesülete
Számlaszáma: K&H Bank 10402908 50526750 86571005 (megjegyzés: Fajtamentés)
Nemzetközi számlaszám (IBAN): HU29 10402908 50526750 86571005

BIC/SWIFT KÓD: OKHBHUHB


A Svájci Havasi Kutyák Magyarországi Egyesületén belül 2017.09.16-án megalakult fajtamentő csoportunk, amely a négy svájci hegyi- és pásztorkutya (és azok keverékeinek) magyarországi mentését tűzte ki céljául. Ezek közül az
appenzelli havasi kutya, az entlebuchi havasi kutya és a nagy svájci havasi kutya csak elenyésző számban található meg hazánkban, ezért fő tevékenységi körünk a fentiek között legelterjedtebb, legnépszerűbb fajta, a berni pásztorkutya köré épül. Magyarországon évek óta nem működött hivatalos berni pásztor fajtamentés, ezért is külön öröm számunkra, hogy az új fajtagondozó egyesület teret és hátteret nyújt csapatunk számára.


Fő célunk a gazdátlan, gyepmesteri telepekre, menhelyekre bekerült, esetleg utcán kóborló kutyák mentése; állatorvosi ellátásuk, szállításuk, ideiglenes elhelyezésük, rehabilitációjuk, valamint új, szerető gazda keresése számukra, illetve a bármilyen okból otthont kereső kutyák új helyre segítése.


Feladatunknak tekintjük a gazdik szemléletformálását, a felelős állattartásról való felvilágosítást. Ha valakinek tudomása van arról, hogy a fenti fajtájú kutyák közül bármelyiküket is rossz körülmények között (láncon, megfelelő búvóhely nélkül vagy étlen-szomjan stb.) tartanak, kérjük, hogy jelezze felénk! Nem a kutya elkobzása az elsődleges cél, hanem a gazda tájékoztatása, segítése, információkkal való ellátása, hogy megfelelően tudjon gondoskodni kedvencéről. Ezen kívül szívesen adunk tanácsokat kutyavásárlás előtt állóknak vagy friss
kutyatulajdonosoknak.


Csapatunk önkéntesekből áll, maroknyi állatszerető, „bernirajongó” emberből, akik az ország egész területéről csatlakoztak fajtamentő csoportunkhoz. A Berni Pásztor Kedvelők Klubja nevű facebook csoporton belül korábban is számos hányatott sorsú, elárvult kutyus került szerető gazdihoz a segítségünkkel, most hivatalos keretek közé helyeztük tevékenységünket. Arra törekszünk, hogy minél több – lehetőleg ivartalanításon átesett – kutyának találjunk új, életre szóló, csodálatos helyet.


Ha szükség van ránk, a fenti elérhetőségeken (ill. facebookon) kereshettek bennünket! Segíts, hogy segíthessünk! 

Vezetőség: 

Dr. Vecsei Anna (Szombathely)

Szilaj Emőke (Vácegres)

Türgyei Szandra (Sárkeresztes) 

 

Régiós felelősök: 

Beck Ágnes (Tárnok)

Bóta Csaba (Hajdúszoboszló)

Csákány Zsolt (Torony)

Domán Dorina (Hajdúszoboszló)

Földesi Gabriella (Siófok)

Horváth Éva (Budapest, nagy svájci havasi kutya mentésének felelőse)

Schmittinger László (Békéscsaba)

 

Elérhetőek vagyunk a facebook oldalunkon is